Vsaka uporaba strani www.virtualni-katalog.si podlega nižje navedenim pogojem. Razmnoževanje, prevajanje, hranjenje in obdelava celotne ali delne vsebine v drugih medijih, je dovoljeno le v nekomercialne namene in samo za individualno uporabo ob upoštevanju avtorskih pravic, drugih lastniških pravic in vsakih navedenih omejitev pravic. Zaradi tega je razmnoževanje, reproduciranje ali kakršnokoli distribuiranje dovoljeno samo z izrecnim dovoljenjem Akta design, Renato Knez, s.p..
Akta design, Renato Knez, s.p. bo vložil ves razpoložljiv napor v izdelavo strani. Izključuje pa se kakršnakoli odgovornost za aktualnost, pravilnost ali popolnost prikazanih informacij in podatkov. Akta design, Renato Knez, s.p. si pridržuje pravico do sprememb oziroma dopolnitev informacij in podatkov na svoji spletni strani brez predhodne najave in ne bo odgovoren za kakršnekoli posledice izhajajoče iz teh sprememb.
Vsi uporabniki ki obiščejo stran www.virtualni-katalog.si uporabljajo njeno vsebino na lastno odgovornost. Akta design, Renato Knez, s.p. ne bo odgovoren za kakršnekoli direktne, slučajne, posledične, indirektne ali kazenske škode, ki so nastale iz pristopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe www.virtualni-katalog.si strani oziroma eventuelne napake ali nepopolnosti v njeni vsebini.

Ta stran vsebuje informacije tretjih oseb in povezave do drugih internet strani nad katerimi Akta design, Renato Knez, s.p. nima nadzora. Kadar je to mogoče, se take informacije v skladu s tem tudi označijo. Te strani so narejene s strani tretje osebe in Akta design, Renato Knez, s.p. ne prevzema odgovornosti za njihovo vsebino ali katerikoli aspekt vezan na te strani.

Akta design, Renato Knez, s.p. spoštuje anonimnost obiskovalcev na naših straneh in bo zbirala samo osebne podatke kot so ime, naslov, telefonska številka ali elektronski naslov uporabnikov, ki se bodo za to prostovoljno odločili. Te podatke bomo uporabili za to, da odgovorimo zahtevam po informacijah in za to da bi bolje razumeli potrebe in želje naših članov ter izboljšali naše storitve in usluge. V tem pogledu lahko uporabljamo informacije da kontaktiramo naše člane. Podatkov ne bomo prodajali, niti dali v uporabo tretjim osebam brez pristanka uporabnika.

Piškotki

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran, in ki nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na vas in vaše brskanje po spletu obiščite spletno stran www.aboutcookies.org.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Obvezni piškotki
Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, na primer kontaktni obrazec ipd.

Izvedbeni piškotki
Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.
Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Funkcionalni piškotki
Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka ali komentiranje na blogu. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.
Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Kako upravljati piškotke na osebnem računalniku
Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Google Chrome
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.
3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.
2. Preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.
3. Nastavitev nad srednjo ravnijo bo onemogočila uporabo piškotkov.

Mozilla Firefox
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«. >
2. Nato izberite ikono »Zasebnost«. >
3. Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.

Safari
1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.
3. Kliknite »Shrani«.

Kako upravljati piškotke na računalniku Mac
Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Microsoft Internet Explorer 5.0 on OSX
1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.
3. Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

Safari on OSX
1. Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«.
3. Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

Mozilla and Netscape on OSX
1. Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.
3. Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.

Opera
1. Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2. Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.
3. Izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.


  NAZAJ